Vouvray Brut: heerlijke bubbels

Mousserende wijnen uit Vouvray: betaalbare bubbels met karakter

Vouvray is een regio in de Loire-vallei, Frankrijk, die bekend staat om zijn sprankelende wijnen. De wijnen uit Vouvray worden gemaakt van de Chenin Blanc-druif en zijn verkrijgbaar in zowel droge als zoete varianten. Mousserende wijnen uit Vouvray worden gemaakt volgens de traditionele methode, die bekend staat als de methode champenoise. Deze productiemethode zorgt voor een complexe en delicate wijn met veel karakter.

Een van de redenen waarom mousserende wijnen uit Vouvray een goede keuze zijn voor mensen die van betaalbare bubbels houden, is dat ze vaak goedkoper zijn dan de mousserende wijnen uit Champagne. Dit komt doordat de productiekosten lager zijn en de regio minder bekend is dan Champagne.

Er zijn twee verschillende productiemethoden voor mousserende wijnen: enkele en dubbele vergisting. Bij de enkele vergisting wordt de wijn in een tank vergist en wordt er suiker en gist toegevoegd om koolstofdioxide te produceren. Bij de dubbele vergisting wordt de wijn eerst vergist in de fles en wordt er vervolgens suiker en gist toegevoegd om de wijn opnieuw te laten vergisten. Deze tweede gisting vindt plaats in de fles en is verantwoordelijk voor de complexiteit en delicate smaak van mousserende wijnen.

Mousserende wijnen uit Vouvray worden gemaakt volgens de dubbele vergistingmethode. Dit betekent dat de wijnen een rijke, complexe smaak hebben met een fijne, aanhoudende bubbel. De wijnen zijn meestal droog en hebben aroma's van groene appel, citrus en bloemen.

Een voorbeeld van een betaalbare mousserende wijn uit Vouvray is de Vouvray Brut van Wijn van 'n Vriend. Deze wijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc-druiven en heeft een alcoholpercentage van 12%. De wijn heeft een frisse smaak met tonen van appel en citrus en een aanhoudende bubbel. De Vouvray Brut van Wijn van 'n Vriend is al beschikbaar vanaf €9,50 en is daarmee een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar kwalitatief hoogwaardige mousserende wijn uit Vouvray.

In tegenstelling tot veel andere mousserende wijnen is Vouvray Brut ook een uitstekende begeleider bij het diner. Het past goed bij schaaldieren, gevogelte en wit vlees, maar ook bij lichte salades en quiches.

Conclusie

Mousserende wijnen uit Vouvray zijn een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare bubbels met karakter. De dubbele vergistingmethode zorgt voor een complexe smaak en een fijne bubbel. De Vouvray Brut van Wijn van 'n Vriend is een voorbeeld van een betaalbare mousserende wijn uit Vouvray die al beschikbaar is vanaf €9,50.

 

Terug naar blog